Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tatuaże - Co o nich sądzicie ?

AdamS12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam do Was pytanie.

Co sądzicie o tatuażach ?

Nie mówię o jakiś kropkach na kolanach, jpjp na 5%, czy podziarganym ryju, po prostu zwykły tatuaż np. na nodze.

Przeszkadzają Wam takie rzeczy ?

Chciałbym dowiedzieć się co młodsi ludzie o tym myślą, bo wg. starszych dziara, to kryminał etc.

Było o wodzie, gaciach, gównie w papierku, więc o dziarach też może być, przynajmniej tak myślę.

52287137559562145640.png

Gość malutki688
Opublikowano

wszytko zalezy od tego jaki to jest tatuaz;p

Opublikowano

Mi tam takie rzeczy nie przeszkadzają, a po za tym nikt nie będzie widział jak będziesz miał długie spadnie, chyba że krótkie ale co to kogo interesuje? :P

Opublikowano

Jakiś fajny tribal, albo chińskie znaczki, jakieś tygrysy, smoki czy cuś takiego.

Ogólnie nie obrażający nikogo, miły dla oka

52287137559562145640.png

Gość malutki688
Opublikowano

Jakiś fajny tribal, albo chińskie znaczki, jakieś tygrysy, smoki czy cuś takiego.

to moze byc ale mi sie najbardziej podobaja takie paski jakby;p albo taki jak byl w skazanym na smierc

xD

Opublikowano

A nie orientujecie się, czy jeżeli w regulaminie szkoły nie są zakazane tatuaże (wszystko inne jest, fajki, prześwitujące bluzki, kolczyki w innych częściach ciała niż uszy, w dodatku max 1 w uchu, ogólnie surowa szkoła)to mogę mieć jakieś nieprzyjemności przez tatuaż na nodze ?

Krótkie spodenki tylko w lato, jak jest serio gorąco.

Od razu mówię, że nie robię tatuażu dla szpanu, tylko po prostu od zawsze chciałem takiego mieć, podobają mi się.

W dodatku jak noga rośnie, to bardzo się chrzani tatto ? Da się to poprawić ?

@Down:

Gimnazjumsad.gif

Po gimnazjum, to raczej nic mi zrobić nie mogą.

Ale np. jak zakryje plastrem ?

@Eternal:

Właśnie tego się boje, chyba zaczekam

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mi się bardzo podobają Japońskie/Chińskie itp. napisy i takie na nogach (poniżej kolan) i na rękach, między łokciem a barkiem ;p Kiedyś na pewno sobie zrobię, na razie jestem za młody ;p Ale jak już to coś w stylu Japońskim =]

@Up

Według mnie na 100% nie pozostawią Twojej wydziaranej nogi w spokoju ;p I raczej większość osób to potwierdzi ;p

Ale jeszcze powiedz co to za szkoła? Gimnazjum? Technikum? Liceum?

pasekg.png

Mój prawidłowy nick to: SniQ, ale jest zajęty :/

私は日本が大好きです

Zbieram

add.png ;D

beznazwy14b.png

-_-

!!! I HATE METIN 2 !!!

-_-

pasekg.png

Opublikowano

jeżeli tatuaż, jest "normalny" to tak, nie mam nic przeciwko.

ale tego typu:

z7201188X.jpg

to shit.

najbardziej podobają mi się chińskie znaki, tribale i zwierzęta. ;)

teemo_panda.png

Opublikowano

Jeżeli już robić tatuaż to nie mogą być jakieś znaczki pizdronki czy coś innego ..

Tribale moim zdaniem robią sobie idioci,ponieważ te tatuaże robią tylko dlatego że im się podobają o.O

Sprawę nad tatuażem trzeba dobrze przemyśleć,

Jestem pewien że kiedyś sobie zrobię tatuaż,ale tatuaż ten będzie musiał mieć jakieś znaczenie dla mojego życia,

będzie przemyślany od początku do końca,żebym później tego nie żałował ;)

Moim zdaniem na tatuaże w nie których miejscach trzeba uważać,nie każdy cię przyjmie do pracy gdy zobaczy cię wydziaranego .. :mellow:

Więc najlepiej najpierw znaleźć sobie dobrą pracę,a później myśleć nad tatuażem.

Tak więc podsumuje moje zdanie na temat tatuaży.

Tatuaż musi być przemyślany w 100%,jeżeli zrobisz sobie jakiś tatuaż .. ktoś cię się zapyta "co on znaczy ?"

Załóżmy że odpowiesz .. ble ble ble,a zapyta się ciebie dlaczego go zrobiłeś,odpowiesz "bo mi się podobał " ?

Musi być dobre miejsce dla tatuażu,nie za bardzo widoczne .. pamiętaj że też się starzejesz,a te tatuaże nie będą zawsze tak samo wyglądać ;)

Zrobienie tatuażu zazwyczaj nie kończy się na jednym :D

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Cytuję jedną modrą osobe "Na dupie se zrób "

A tak to osobiście nic nie mam do tatuaży

Opublikowano

(...)@Down:

Gimnazjumsad.gif

Po gimnazjum, to raczej nic mi zrobić nie mogą.

Ale np. jak zakryje plastrem ?

hahahah chce w gimnazjum robić tatuaż i jeszcze go zasłaniać plastrem xD beka. To po chuj go robisz? potem się rozciągnie i będzie wyglądał tragicznie. A skoro masz go zakrywać to w ogóle nie rób. I dlaczego akurat na nodze? jebnij se na bicepsie taki jak Pudzian ma.

Co do tych "zakazów".

U nas w szkole można nosić tylko spokojne kolory (niebieski, czarny itd.), nie wolno mieć bluz z kapturami itp. itd.

Kolezanka ma kilka kolczykow, nosi kolor rozowy.

ja mam oczojebną bluze z kapturem.

Niektórzy noszą czapki.

I co ? - i nic.

Opublikowano

hahahah chce w gimnazjum robić tatuaż i jeszcze go zasłaniać plastrem xD beka. To po chuj go robisz? potem się rozciągnie i będzie wyglądał tragicznie. A skoro masz go zakrywać to w ogóle nie rób. I dlaczego akurat na nodze? jebnij se na bicepsie taki jak Pudzian ma.

Co do tych "zakazów".

U nas w szkole można nosić tylko spokojne kolory (niebieski, czarny itd.), nie wolno mieć bluz z kapturami itp. itd.

Kolezanka ma kilka kolczykow, nosi kolor rozowy.

ja mam oczojebną bluze z kapturem.

Niektórzy noszą czapki.

I co ? - i nic.

Jakby się srali np. ?

Wiem jak jest z zakazami, ledwo poprawczaka uniknąłem.

Tylko, że do mnie często się przyczepiają, tzn. podpadnę i mam przesrane cały rok.

@Zarobek:

Właśnie z pracą też ciężko, mój wujek musiał do angli wyjechać, bo nikogo z dziarami nie chcieli, ale On po kryminale i stamtąd ma większość tatuaży.

CO do starzenia się, to mam przykład na dziadku, ale można zawsze poprawiać.

Raczej jeszcze trochę zaczekam.

I wiem, że na jednym się nie skończy, z pająkami miałem podobnie :P

52287137559562145640.png

Opublikowano

Moj kolega zrobil sobie 1 tatuaz jak mial 16 lat teraz ma 17 ma

na plecach tribal'a zrobionego na 1 rece przedramieniu swoja

ksywe i na drugiej rece na barku chinskie znaki

wyglada to u niego fajnie nikt nigdy nie bural do niego

ze w takim mlodym wieku sobie tatuaz zrobil

ja tak samo nic nie mam do ludzi ktorzy maja tatuaze

ale np; ludzie ktorzy maja z 30-50% ciala pokryte tatuazami

to juz dziwnie to wyglada bo co za parenascie lat gdy bedzie

ten ktos babcia/dziadkiem bedzie swiecic starymi tatuazami ?

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Jeden mały tatuaz albo jakiś "sexowny tatuaz nad dupcią" nie przeszkadza ale jak ktos cale ciało dziaruje to hmm..Nie przeszkadza mi to lecz mysle ze on niszczy swoje ciało

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

ogólnie tatuaże są w porządku wg. mnie, ale muszą mieć pewien sens

robienie tatuaży tylko dlatego "że mi się podobają" to głupota, takie jest moje zdanie

jeśli juz chcesz robić, to jakiś, co ma dla ciebie pewne znaczenie i którego nie będziesz chciał usunąć po kilku latach, lub stwierdzisz że już ci się nie podoba itp.

jak już ktoś napisał, zwykle nie kończy się na jednym tatuażu, ponieważ jak ma się już jeden i się spodoba i będzie się myśleć, że się dobrze wygląda

2 czy max 3 tattoo są jeszcze do przyjęcia wg. mnie, ale więcej niż 3 to juz jest poprostu sposób wyróżnienia się i niszczenia swojego ciała (wg mnie takie "wydziargane" ciało jest brzydkie)

jest także sprawa jaki to ma być tatuaż, bo nie zawsze wyjdzie na dobre wzięcie pierwszego lepszego, pomyśl dokładnie jaki chcesz tatuaż, jak już wymyślisz, przemyśl to kilka razy (pamiętaj, raz zrobiony tatuaż zostaje na całe życie, można go oczywiście usunąć ale w Polsce jest mało klinik zajmujących się tym, a to jest także drogie i czasochłonne [chyba kolo 10 tyg]i chyba bolesne)

także chce uświadomić ci to, że (tak jak napisałeś) chodzisz do gimnazjum, co za tym idzie masz przed soba jeszcze (średnio licząc) 5 lat, w których twoje ciało się zmienia, dorasta, więc dlatego polecam robić tatuaż po 20 roku życia, wtedy mniej już się nie rośnie

jeśli teraz byś sobie zrobił tatuaż to byś tego żałował, ponieważ skóra się rozciąga więc tatuaż by się tak zniszczył

jest też także kwestia otyłości (to też jest ważne ale nie aż tak) jak wiadomo jeśli "tyjemy" to tłuszcz się odkłada, a jeśli mamy dużo tłuszczyku, to skóra się rozciąga, aby pomieścić go w ciele, więc przez o także tatuaż może się zniszczyć

ja także planuje sobie zrobić tatuaż ale to dopiero za min. 4 lata, jak będe miał 20 lat, prawdopodobnie zrobię sobie coś związanego z kotami, jest to moje pierwsze zwierzątko które kochałem, bylo z nami kiedy się urodziłem, a niestety zmarło ze starości jak miałem 11 lat, wtedy obiecałem sobie że zrobie coś co zawsze będzie mi go przypominać i do dzisiaj trzymam tę obietnice

mam nadzieję że przeczytasz to i zrozumiesz, że tatuaż to poważna sprawa

posdrawiam :(

Opublikowano

Chciałbym dowiedzieć się co młodsi ludzie o tym myślą, bo wg. starszych dziara, to kryminał etc.

No to tacy ludzie to debile.

Co sadze... No sa zajebiste tylko trzeba robic je z glowa a nie pierdolnac sobie spidermana na plecach i do konca zycia byc posmiewiskiem.

Opublikowano

takie ,, normalne '' to są fajne ale jak widze JP hwdp na czole to mnie ręka świędzi ...

TW9yZWxvdnlfX19ldXdfX18zNDVfX19OVUxMX19fNF9fXzEwMF9fX1dITy5wbmdfX181X19fMV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Jeśli jest jakiś konkretny tatuaż nie mam nic przeciwko takim osobom. Takie rzeczy robi się z głową.

; )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...